همانگونه که بیان شد برای تحلیل نیاز به چارت یا نمودار داریم. بطور کلی 4 نوع نمودار داریم:
دلیل انتخاب نام میله ای برای این نمودار شباهت آن به میله می باشد. به صورت یک میله می باشد و اطلاعاتی از قبیل قیمت باز شدن، بسته شدن و دامنه نوسان قیمتی را می توان از آن دریافت کرد. هر میله معمولا قیمتهای بازشدن ( open )، بالاترین قیمت ( high )، پایینترین قیمت ( low ) و قیمت بستهشدن ( close ) که به اختصار با حروف اول این واژه ها OHLC نامیده میشود را برای آن بازه زمانی نشان میدهد.
در برخی نمودارها فقط بالاترین، پایینترین قیمت و قیمت بستهشدن ( HLC ) نشان داده میشوند. نمودارهای میلهای به معاملهگران اجازه میدهند روندها، نقاط احتمالی برای معکوس شدن روند، و حرکات قیمت/نوسانات را زیر نظر داشته باشند.از این نمودار برای به تصویر کشیدن قیمت سهم در تایم فریم مربوطه استفاده می کند.
یک میله قیمت ، چهار قیمت را در طول تایم فریم انتخابی برای ما نشان میدهد. به عنوان مثال اگر چارت قیمت به در تایم فریم روزانه بررسی کنیم؛قیمت باز و بسته به ترتیب قیمت سهام در باز و بسته شدن بازار است. به همین ترتیب، قیمت بالا بالاترین قیمت معامله شده در طول روز است ، در حالی که قیمت پایین پایین ترین قیمت روز است.
تغییرات در بازه های زمانی را تایم فریم می گویند. تغییرات قیمت در یک روز را تایم فریم روزانه و تغییرات قیمت در یک هفته را تایم فریم هفتگی می گویند. هر میله در تایم فریم روزانه بیانگر قیمت سهم در آن روز می باشد. وقتی تایم فریم را به حالت هفتگی دربیاوریم هر میله بیانگر قیمت سهم در طول آن هفته است. یعنی شنبه می شود قیمت آغازین و چهارشنبه می شود قیمت پایانی سهم در طول آن هفته .
ساده ترین نوع این چهار نمودار، نمودار خطی است، زیرا فقط قیمتهای بسته شدن یک بازه معاملاتی را نشان می دهد مثلا قیمت بسته شدن (close price) در یک روز یک نقطه از نمودار خطی را برای ما می سازدو این خط، با اتصال قیمت های بسته شدن ایجاد میشود. نمودارهای خطی اطلاعات دیگری از دامنه نوسان معامله در یک بازه زمانی مثل قیمت های بالا، پایین و باز فراهم نمیکنند. به خاطر اینکه قیمت بسته شدن مهمترین قیمت در تغییرات سهام در نظر گرفته می شود در نمودار خطی اغلب از این قیمت برای ترسیم آن استفاده می کنند .این نمودارها همچنین برای مقایسه سهام مختلف با هم مفید هستند.
در سرمایه گذاری، خصوصا در زمینه تحلیل تکنیکال، نمودارهای خطی اطلاعات بسیار خوبی در اختیار کاربر میگذارند تا بتواند روندها را به وضوح ببیند و تحلیل بهتری داشته باشد.
با وجود داشتن مزایای بسیار، این نمودارها محدودیتهایی نیز دارند.
نمودار فوق مثالی از یک نمودار خطی مربوط به سهام شرکت صنایع غذایی مینو شرق ( غمینو ) است. در طول افت قیمتها، میله ها معمولا بلندتر میشوند و افزایش نوسانات قیمت را نشان میدهند. کاهش قیمتها نیز معمولا توسط میلههای قرمز قیمت رو به پایین در مقایسه با میلههای سبز رو به بالا نشان داده میشود.
کندل استیک به انگلیسی ( Candlestick )، به معنای شمعدان، نوعی نمودار قیمت است که قیمتهای بالا، پایین، بازشدن و بسته شده یک اوراق بهادار را در یک دوره زمانی مشخص نشان میدهد.به دلیل شکل این نمودارها که شبیه شمع است، به آن کندل استیک یا شمعدان میگویند. اگر قیمت باز شدن سهم پایینتر از قیمت بسته شدن آن باشد به عبارتی سهم با افزایش قیمت روبرو شده باشد، کندل تو خالی یا سبز و اگر قیمت باز شدن سهم بالاتر از قیمت بسته شدن آن باشد سهم با کاهش قیمت روبرو شده و کندل آن توپر یا قرمز خواهد بود. قسمتی از کندل که بیرون از محدوده قیمت های باز و بسته شدن قرار می گیرد سایه (shadow) نامیده می شود. بخش میانی شمع با نام بدنه (real body) شناخته میشود و نشاندهنده این است که آیا قیمت بستهشدن بالاتر از قیمت باز شدن بوده است یا پایینتر از آن.این نوع نمودار اولین بار توسط فروشندگان برنج در ژاپن استفاده میشد تا بتوانند قیمتهای بازار و شتاب قیمتی روزانه را صدها سال قبلتر از بکارگیری این نمودارها در بازارهای مالی جهان رصد کنند.
این نمودار بین معامله گران از محبوبیت کمتری برخوردار است و کمتر کسی از آن استفاده میکند. در این نمودار علامت های X بیانگر افزایش قیمت و علامت های O به معنای کاهش قیمت می باشد.
در نمودار نقطه و شکل زمان لحاظ نمی شود در حالی که سایرنمودارها ترکیبی از قیمت و زمان است. در نمودار نقطه و شکل تنها تغییرات قیمت ثبت می شود و اگر قیمت تغییر نکند نمودار دست نخورده باقی می ماند.یکی دیگر از تفاوت های این دو تکنیک در مورد حجم معامله می باشد که در نمودار نقطه و شکل حجم معاملات نادیده گرفته می شود و باید به صورت مستقل رسم شود.